Antena 3 CNN Life Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște

Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște

Sărbătoarea Paștelui se apropie, iar multe gospodine au început deja curățenia generală, astfel încât bucătăria și celelalte încăperi ale casei să arate impecabil.

Ingredientul banal care îți face mobila din bucătărie să strălucească. Trucuri pentru curățenia de Paște
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Apr 2024   •   08:00

Sărbătoarea Învierii se apropie, iar gospodinele au intrat în febra curățeniei, muncind din zori pentru ca locuința să arate impecabil. 

Uneori, curățarea bucătăriei reprezintă o adevărată provocare, având în vedere că petele de mâncare nu sunt foarte ușor de îndepărtat. 

În timp, electrocasnicele din bucătărie și mobilierul adună multă grăsime, iar unele urme de mâncare sunt parcă imposibil de șters.

Multe gospodine apelează la soluțiile găsite în comerț, însă acestea pot fi toxice, motiv pentru care este bine să fie evitate.

Există multe soluții de curățare care pot fi pregătite acasă, fiind la fel de eficiente precum cele găsite în magazine.

Trucuri pentru a-ți face bucătăria să strălucească

1.Bicarbonatul de sodiu este de mare ajutor în bucătărie, fie că este folosit ca ingredient sau ca produs de curățare. Acesta poate fi folosit cu succes pentru curățarea suprafețelor din bucătărie, dar și pentru curățarea tacâmurilor. De asemenea, tacâmurile din argint se curăță foarte bine și cu amoniac.

2.Oțetul alb este un alt ingredient de bază. Datorită acidității sale, poate dizolva depunerile de calcar și poate îndepărta murdăria de pe gresie și faianță. Este important ca oțetul să fie combinat cu apă caldă (o parte oțet, patru părți apă).

3.Sucul de lămâie este, de asemenea, eficient în dizolvarea depunerilor de grăsime și murdărie. Puțină zeamă de lămâie combinată cu o linguriță de bicarbonat de sodiu reprezintă amestecul perfect pentru curățarea tocătoarelor din lemn.

4.Laptele poate fi de mare ajutor pentru curățarea petelor de pe mobilierul lăcuit. Frecarea zonelor afectate cu o cârpă înmuiată în lapte va face ca petele de grăsime să dispară.

×
Subiecte în articol: curățenie de Paște
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close